ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
Ασφάλειες όλων των Κλάδων,σε
Συνεργασία με τις Μεγαλύτερες
Ασφαλιστικές Εταιρείες και στις
Χαμηλότερες τιμές της Αγοράς

  ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ
Υπερχρεωμένες Επιχειρήσεις ή Ιδιώτες
Ρυθμίζουμε τα Δάνειά σας Διαγραφές
   Εξωδικαστική Ρύθμιση Οφειλών
Διαπραγμάτευση Οφειλών προς Όλους
    Επικοινωνήστε Μαζί μας Άμμεσα
  Βγείτε από το Αδιέξοδο των Χρεών
  ΑΚΙΝΗΤΑ
Πωλήσεις Ακινήτων. Ειδικές Πραγματογνωμοσύνες και Εκτιμήσεις. Μέλη της Ένωσης Πιστοποιημένων Πραγματογνομώνων Ακινήτων, ΕΠΠΑ και NAR
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ
Λόγοι Προτίμησης
 
Συνεντεύξεις
 
Δημοσιεύσεις
 
Σχόλια Πελατών
 
Σχόλια Ειδικών
 
Άρθρα
 
Αστείο & Αλήθεια
 
Στα Σοβαρά
 
Ειδήσεις
 
Πρόγραμμα TV
 
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΚΕΝΤΡΙΚΟ

Αρτέμιδα Αττικής
Λ.Βραυρώνος 203 (πρώην 211)  
(6η στάση) Τ.Κ. 19016
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Τηλ: +30 22940 49597
        +30 22940 47773
            (6 γραμμές)


e-mail: financial-solutions@virvilis.grΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

  08:30 έως 19:30
ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

  08:30 έως 20:30
ΠΕΜΠΤΗ

 08:30 έως 16:30 
ΣΑΒΒΑΤΟ
 
08:30 έως 15:30 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
09:00 έως 17:00
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΛΕΙΣΤΑ

Αναλαμβάνουμε Υποθέσεις Πανελλαδικά

20/04/2020  Ξεκινάμε από την Αρχή..

Κλείνει το βιβλίο της οικονομίας και ξεκινάμε από την αρχή !


Οι αναλύσεις των επενδυτικών τραπεζών που κυκλοφορούν τελευταία για το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο κορωνοϊός προβλέπουν καταστροφή. Συγκρίνοντάς τις με τις επιπτώσεις που είχαν η κρίση των subprimes το 2008 και οι Δίδυμοι Πύργοι, θεωρούν ότι θα είναι χειρότερες. Αστεία πράγματα. Και μόνο αυτές οι συγκρίσεις αποτελούν μια ισχυρή ένδειξη ότι οι άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί την έκταση του προβλήματος.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στις οικονομίες θα ήταν πράγματι ισοπεδωτικές ΑΝ τις αντιμετωπίζαμε με το παραδοσιακό μοντέλο με το οποίο λειτουργούμε τις τελευταίες δεκαετίες, αυτό της επιβολής λιτότητας, αυστηρής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, με τη γερμανική λογική και την αντίστοιχη των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών, που κατά σύμπτωση αυτές εκδίδουν τις αναλύσεις για τις επερχόμενες καταστροφές.
 
Αγνοούν ότι το βασικό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού (σε αντίθεση με τον κομμουνισμό) είναι ότι προσαρμόζεται. Ότι ενσωματώνει τις αλλαγές και τις χρησιμοποιεί για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι τραπεζίτες και οι οικονομικοί αναλυτές το έχουν ήδη καταλάβει οι πολιτικοί. Αυτοί που δεκαετίες ρωτούσαν τους τραπεζίτες τι να κάνουν, τώρα ξαφνικά πήραν τα ηνία και καθορίζουν την πολιτική ανεξαρτήτως των απόψεων των επενδυτικών τραπεζών.

  Η `Βασιλική Οδός` για την επανεκκίνηση της Οικονομίας μας ...

Η λύση που έχει ήδη επιλεγεί και εφαρμόζεται, ανεξαρτήτως του τι πιστεύουν οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, είναι αυτή του απεριόριστου τυπώματος χρήματος (διότι περί αυτού πρόκειται ανεξαρτήτως του πώς ονομάζεται) προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των κρατών, των επιχειρήσεων και των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία.

Φυσικά υπάρχουν αντιρρήσεις από διάφορους δογματικούς και στενοκέφαλους ανά τον κόσμο, όπως είναι οι Γερμανοί και οι θαυμαστές τους Ολλανδοί και Φιλανδοί. Ωστόσο η γνώμη τους πλέον δεν έχει την ίδια βαρύτητα που είχε σε περιόδους ευημερίας. Ούτε έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν λιτότητα για δεκαετίες όπως έκαναν στην περίπτωση της Ελλάδας με τα μνημόνια. Δεν την έχουν αυτή τη δυνατότητα διότι οι «ασθενείς» είναι πολλοί - όλοι για την ακρίβεια.

Όταν ο ασθενής είναι ένας -π.χ. η Ελλάδα- υπάρχουν πολύ σοβαρά επιχειρήματα να επιβάλεις μια τιμωριτική πολιτική λιτότητας. Για παράδειγμα, αν είσαι χαλαρός με τους Έλληνες, θα «σκάσουν» οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και διάφοροι άλλοι. Τώρα πια αυτά τα επιχειρήματα δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχουν ούτε τα επιχειρήματα των εμπορικών τραπεζών περί moral hazard, δηλαδή ηθικής ζημίας η οποία θα έκανε όσους χρωστούσαν να μην πληρώνουν αν διαπίστωναν ότι όσοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους τελικά δεν παθαίνουν κάτι σοβαρό. Όλα αυτά έχουν τελειώσει επειδή η καταστροφή από τον κορωνοϊό αφορά τους πάντες.
 
Έτοιμες να συμβάλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, δηλώνουν ...

Οι τράπεζες θα προχωρήσουνε σε απίστευτες μειώσεις του ιδιωτικού χρέους δηλ. σε μειώσεις των δανείων κάθε τύπου, χωρίς αναστολές ηθικές ή οικονομικές, αφού η πανδημία και η κοινή αντιμετώπιση αυτής θα έχει δείξει το μονόδρομο της ανάκαμψης. Και ανάκαμψη με το να χρωστάει ο ένας στον άλλον ποσά που είναι αδύνατο ποτέ να πληρωθούν, δεν έρχεται ή χρειάζεται δεκαετίες για να έρθει.

Ήδη η Ευρώπη έχει χαλαρώσει, οι αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν για την έκδοση ευρωομολόγου ξεπερνιούνται με την έκδοση κορωνο-ομολόγου (που είναι ευρωομόλογο με άλλα λόγια) και οι Γερμανοί θα μείνουν με το παράπονο και τα μούτρα κατεβασμένα επειδή «ξεφύγαμε από το manual», το οποίο εκείνοι κράδαιναν ως δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια όλων.
 
Τι θα γίνει λοιπόν στις οικονομίες;

Θα γίνει το εξής: Το ιδιωτικό χρέος θα μειώνεται ως ποσοστό του συνολικού και θα αυξάνεται το δημόσιο χρέος. Τα κράτη θα τυπώσουν χρήμα, θα δώσουν επιδοτήσεις, θα δώσουν εγγυήσεις σε δάνεια ιδιωτών και θα καλύψουν τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως. Μέσω αυτού του τρόπου οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν, οι θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα θα διατηρηθούν, η κατανάλωση θα επανέλθει μετά το τέλος των αποκλεισμών και οι οικονομίες θα μπουν σε ρυθμούς ανάπτυξης. 

Την ίδια στιγμή, το κρατικό χρέος όλων των χωρών θα εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Επειδή όμως θα είναι όλων των χωρών και όχι μιας χώρας και επειδή η εκτόξευση αυτή οφείλεται σε πανδημία και όχι σε παλιοχαρακτήρες, θα κάτσουν κάτω μαζί όλες οι κυβερνήσεις και θα βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν χωρίς ανεπανόρθωτες ζημιές αυτό το δυσθεώρητο χρέος. 

Εκδήλωση του ΟΕΕ Θεσσαλίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας ...

Ο σωστός τρόπος θα ήταν η διαγραφή για όλους και το ξεκίνημα από το μηδέν. Αυτό, όμως, δεν θα το κάνουν. Θα είχε εξάλλου πάρα πολλές αδικίες και θα γεννούσε πολλές νέες. 
Θα κάνουν όμως το άλλο: θα επιμηκύνουν το διάστημα αποπληρωμής του χρέους σε πολλές δεκαετίες. Τόσο πολλές που θα φαίνεται σχεδόν ασήμαντο ως ποσό επιβάρυνσης των ετήσιων προϋπολογισμών.

Με τον τρόπο αυτό και μέρος της φετινής ζημίας θα καλυφθεί από τα κράτη και δεν θα υπάρξει μακροχρόνια ύφεση. 

Αντίθετα, η χορήγηση τεράστιας ρευστότητας θα προκαλέσει ανάπτυξη παντού και θα τεθούν νέοι κανόνες στον καπιταλισμό (ο οποίος θα ενσωματώνει όλες τις νέες οικονομικές θεωρίες που γράφονται τώρα και που είναι οι γνωστές παλιές περί σοσιαλισμού και κεϊνσιανισμού εμπλουτισμένες με hipster λογική).

Ουσιαστικά, λοιπόν, κλείνει το βιβλίο με τους λογαριασμούς (χωρίς να ανακοινωθεί επισήμως) και ξαναρχίζουμε από την αρχή. Και επειδή κανείς δεν πτωχεύει, δεν δικαιώνονται και οι προβλέψεις των διεθνών επενδυτικών τραπεζών.

 
 
  ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
01/12/2023
Σχέδιο Ρύθμισης Οφειλών
  Η αλήθεια για Ιδιωτικό χρέος- «κόκκινα» δάνεια -πλειστηριασμούς
  περισσότερα
12/09/2022
Εξωδικαστικός Μηχανισμός
  Απλοποιείται η διαδικασία αίτησης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών
  περισσότερα
01/06/2021
Νέος Εξωδικαστικός ή & Πτωχευτικός Κώδικας
  Σε ισχύ η Εξωδικαστική Ρύθμιση Οφειλών προς Τράπεζες, Εφορία, Ασφαλισιτκά Ταμεία, Ιδιώτες κλπ, και ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, Ιδιωτών και Εμπόρων - Επιχειρήσεων
  περισσότερα
15/06/2020
Δάνεια στα Χαρτιά
  Χωρίς δανεισμό η ανάπτυξη είναι ένα μακρινό όνειρο..
  περισσότερα
20/04/2020
Ξεκινάμε από την Αρχή..
  Πως θα επανεκινηθεί η Οικονομία..
  περισσότερα
13/03/2020
Κόκκινα Δάνεια..
  Αναστολές Πληρωμών.. Ελαστικές Ρυθμίσεις.. Κατάργηση Προκαταβολών..
  περισσότερα
14/02/2020
Πυριτιδαποθήκη..
  Τα Κόκκινα Δάνεια..
  περισσότερα
05/07/2011
Λειτουργία του blog.virvilis.gr
  Μπορείτε να ενημερωθείτε, να σχολιάσετε και να ρωτήσετε.
  περισσότερα
  Εγγραφή σε Newsletter
Διεύθυνση Email:
Επιβεβαίωση Email:
:
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
Για σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
περισσότερα
 
ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ρυθμίσεις Οφειλών Επιχειρηματιών...
περισσότερα
 
ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Το Τραπεζικό Μας Τμήμα Είναι Έτοιμο....
περισσότερα
 
ΚΑΡΙΕΡΑ
Προϋποθέσεις Συνεργασίας με την Εταιρία μας
περισσότερα
 
ΔΙΩΞΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
Η Ψυχολογία Στην Κρίση...
περισσότερα
 
blog.virvilis.gr
Επισκεφθείτε το BLOG μας
περισσότερα