ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
Ασφάλειες όλων των Κλάδων,σε
Συνεργασία με τις Μεγαλύτερες
Ασφαλιστικές Εταιρείες και στις
Χαμηλότερες τιμές της Αγοράς

  ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ
Υπερχρεωμένες Επιχειρήσεις ή Ιδιώτες
Ρυθμίζουμε τα Δάνειά σας Διαγραφές
   Εξωδικαστική Ρύθμιση Οφειλών
Διαπραγμάτευση Οφειλών προς Όλους
    Επικοινωνήστε Μαζί μας Άμμεσα
  Βγείτε από το Αδιέξοδο των Χρεών
  ΑΚΙΝΗΤΑ
Πωλήσεις Ακινήτων. Ειδικές Πραγματογνωμοσύνες και Εκτιμήσεις. Μέλη της Ένωσης Πιστοποιημένων Πραγματογνομώνων Ακινήτων, ΕΠΠΑ και NAR
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ
Λόγοι Προτίμησης
 
Συνεντεύξεις
 
Δημοσιεύσεις
 
Σχόλια Πελατών
 
Σχόλια Ειδικών
 
Άρθρα
 
Αστείο & Αλήθεια
 
Στα Σοβαρά
 
Ειδήσεις
 
Πρόγραμμα TV
 
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΚΕΝΤΡΙΚΟ

Αρτέμιδα Αττικής
Λ.Βραυρώνος 203 (πρώην 211)  
(6η στάση) Τ.Κ. 19016
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Τηλ: +30 22940 49597
        +30 22940 47773
            (6 γραμμές)


e-mail: financial-solutions@virvilis.grΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

  08:30 έως 19:30
ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

  08:30 έως 20:30
ΠΕΜΠΤΗ

 08:30 έως 16:30 
ΣΑΒΒΑΤΟ
 
08:30 έως 15:30 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
09:00 έως 17:00
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΛΕΙΣΤΑ

Αναλαμβάνουμε Υποθέσεις Πανελλαδικά

Πως Χρεώθηκα !
Είναι πλέον χιλιοειπωμένο ότι το δημόσιο χρέος στην χώρα μας πλησιάζει τα 320 δισεκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύει το 120% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) μας και επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με τόκους 15 δισεκατ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, δίπλα σε αυτή την φούσκα του δημόσιου χρέους –η οποία έχει ήδη εκραγεί και θα επιδεινώνει την κατάσταση της οικονομίας μας– υπάρχει και μια άλλη επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας. Είναι αυτή του ιδιωτικού χρέους, για το οποίο δεν γίνεται πολύς λόγος.


      Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, το συνολικό ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα πλησιάζει και αυτό το 120% του ΑΕΠ, άρα ξεπερνά τα 300 δισεκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 110 δισεκατ. ευρώ είναι χρέος των νοικοκυριών και τα υπόλοιπα χρέη των εταιρειών. Επειδή, όμως, μέχρι τώρα το ανωτέρω ιδιωτικό χρέος ήταν λίγο χαμηλότερο από τον αντίστοιχο μέσον όρο της ευρωζώνης, δεν έγινε ποτέ αντικείμενο εις βάθος προβληματισμού.
      Σήμερα, η κατάσταση αυτή αλλάζει άρδην. Διότι, πολύ γρήγορα, το ιδιωτικό χρέος μπορεί να προσλάβει –όπως και το δημόσιο– τον χαρακτήρα φούσκας. Κατά πρώτον λόγο, στο μέτρο που η ύφεση θα εμπεδώνεται, ο παρατηρούμενος εγχώριος πληθωρισμός προβλέπουμε ότι θα αποκτήσει ημερομηνία λήξεως. Διότι, αφ’ ενός, οι δημόσιες δαπάνες δεν θα στηρίζουν την ήδη πτωτική ζήτηση και, αφ’ ετέρου, η μονιμοποίηση της τελευταίας θα αποδυναμώνει και την παραοικονομία. Έτσι, θα παρατηρηθεί πτώση των τιμών όλων των ενεργητικών και όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ παραγωγών και διανομέων, δηλαδή του οργανωμένου εμπορίου. Αυτό θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε μόνιμες εκπτώσεις, οι οποίες θα είναι μεν θετικές για την αγοραστική δύναμη, όμως η πτώση των τιμών θα οδηγήσει σε πληθώρα πτωχεύσεων και αδυναμία αποπληρωμών, με συνέπεια να καταστραφεί και μέρος του ενεργητικού των τραπεζών.
     Η δυναμική αυτή, την οποία οι οικονομολόγοι αποκαλούν απαξίωση του χρέους (debt deflation), οδηγεί αναπόφευκτα σε βαθειά και επίμονη ύφεση –με ό,τι αυτή συνεπάγεται και για τις κοινωνικές ισορροπίες. Δημιουργεί, όμως, σοβαρά χρηματοδοτικά προβλήματα και στις τράπεζες, οι οποίες σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπες με περί τα 17 δισεκατ. ευρώ επισφάλειες. Είναι έτσι κατάδηλο ότι η απογείωση του ιδιωτικού χρέους, στο μέτρο που δεν θα μπορεί να αντικατασταθεί με άνοδο του δημοσίου χρέους, οδηγεί την οικονομία στον βυθό, παρά κάποιες χαζοχαρούμενες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.


      Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μάλλον παθητικά αυτή την πορεία προς τον βυθό. Κοντόθωρη όπως είναι και αυτή, εκείνο που την ενδιαφέρει άμεσα είναι ο εξωτερικός δανεισμός, για να δώσει την εντύπωση στο εσωτερικό ότι η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί. Δυστυχώς, όμως, τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Ιδιαιτέρως δε όταν μία οικονομία πάσχει από πολλές στρεβλώσεις και τις συναφείς με αυτές βλάβες.
      Έτσι, ακόμα και οι πιο καλόπιστοι παρατηρητές κυριολεκτικά δεν βλέπουν πώς, μία χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα, θα βρει τους απαραίτητους δικούς της πόρους για να αποπληρώσει τα χρέη της –ή, τουλάχιστον, να τα μειώσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ιδιώτες. Χωρίς εργασία πως θα ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους! Πως θα αποπληρώσουν χρέη που δημιούργησαν απλά για να ζουν σαν άνθρωποι! Σας δημοσιεύουμε επιστολή πελάτη προς την Εταιρεία μας που αποτελεί εξομολόγηση του τρόπου που υπερχρεώθηκε, χωρίς αυτός να έχει σχέση με διακοποδάνεια, εορτοδάνεια και άλλου είδους  καταναλωτισμό που και σε αυτή τη περίπτωση οι τράπεζες πίεζαν για εκταμιεύσεις.
      Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει το δικαίωμα για ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή, έχει το δικαίωμα να υπάρχει η πρόβλεψη της πολιτείας (3869/10) μέσω των ευεργετικών διατάξεων, είτε ονομάζεται πτώχευση ιδιωτών είτε όπως αλλιώς θέλει, να δει ξανά τη ζωή με χαμόγελο και αισιοδοξία.
 
 
 
 
 
  ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
01/12/2023
Σχέδιο Ρύθμισης Οφειλών
 
  περισσότερα
12/09/2022
Εξωδικαστικός Μηχανισμός
  Απλοποιείται η διαδικασία αίτησης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών
  περισσότερα
01/06/2021
Νέος Εξωδικαστικός ή & Πτωχευτικός Κώδικας
  Σε ισχύ η Εξωδικαστική Ρύθμιση Οφειλών προς Τράπεζες, Εφορία, Ασφαλισιτκά Ταμεία, Ιδιώτες κλπ, και ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, Ιδιωτών και Εμπόρων - Επιχειρήσεων
  περισσότερα
15/06/2020
Δάνεια στα Χαρτιά
  Χωρίς δανεισμό η ανάπτυξη είναι ένα μακρινό όνειρο..
  περισσότερα
20/04/2020
Ξεκινάμε από την Αρχή..
  Πως θα επανεκινηθεί η Οικονομία..
  περισσότερα
13/03/2020
Κόκκινα Δάνεια..
  Αναστολές Πληρωμών.. Ελαστικές Ρυθμίσεις.. Κατάργηση Προκαταβολών..
  περισσότερα
14/02/2020
Πυριτιδαποθήκη..
  Τα Κόκκινα Δάνεια..
  περισσότερα
05/07/2011
Λειτουργία του blog.virvilis.gr
  Μπορείτε να ενημερωθείτε, να σχολιάσετε και να ρωτήσετε.
  περισσότερα
  Εγγραφή σε Newsletter
Διεύθυνση Email:
Επιβεβαίωση Email:
:
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
Για σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
περισσότερα
 
ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ρυθμίσεις Οφειλών Επιχειρηματιών...
περισσότερα
 
ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Το Τραπεζικό Μας Τμήμα Είναι Έτοιμο....
περισσότερα
 
ΚΑΡΙΕΡΑ
Προϋποθέσεις Συνεργασίας με την Εταιρία μας
περισσότερα
 
ΔΙΩΞΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
Η Ψυχολογία Στην Κρίση...
περισσότερα
 
blog.virvilis.gr
Επισκεφθείτε το BLOG μας
περισσότερα