ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
Ασφάλειες όλων των Κλάδων,σε
Συνεργασία με τις Μεγαλύτερες
Ασφαλιστικές Εταιρείες και στις
Χαμηλότερες τιμές της Αγοράς

  ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ
Υπερχρεωμένες Επιχειρήσεις ή Ιδιώτες
Ρυθμίζουμε τα Δάνειά σας Διαγραφές
   Εξωδικαστική Ρύθμιση Οφειλών
Διαπραγμάτευση Οφειλών προς Όλους
    Επικοινωνήστε Μαζί μας Άμμεσα
  Βγείτε από το Αδιέξοδο των Χρεών
  ΑΚΙΝΗΤΑ
Πωλήσεις Ακινήτων. Ειδικές Πραγματογνωμοσύνες και Εκτιμήσεις. Μέλη της Ένωσης Πιστοποιημένων Πραγματογνομώνων Ακινήτων, ΕΠΠΑ και NAR
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ
Λόγοι Προτίμησης
 
Συνεντεύξεις
 
Δημοσιεύσεις
 
Σχόλια Πελατών
 
Σχόλια Ειδικών
 
Άρθρα
 
Αστείο & Αλήθεια
 
Στα Σοβαρά
 
Ειδήσεις
 
Πρόγραμμα TV
 
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΚΕΝΤΡΙΚΟ

Αρτέμιδα Αττικής
Λ.Βραυρώνος 203 (πρώην 211)  
(6η στάση) Τ.Κ. 19016
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Τηλ: +30 22940 49597
        +30 22940 47773
            (6 γραμμές)


e-mail: financial-solutions@virvilis.grΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

  08:30 έως 19:30
ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

  08:30 έως 20:30
ΠΕΜΠΤΗ

 08:30 έως 16:30 
ΣΑΒΒΑΤΟ
 
08:30 έως 15:30 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
09:00 έως 17:00
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΛΕΙΣΤΑ

Αναλαμβάνουμε Υποθέσεις Πανελλαδικά

Συνέντευξη Κου Βιρβίλη στην Εφημερίδα "ΑΛΗΘΕΙΑ"
....
Ο ίδιος, Οικονομολόγος, με εξειδίκευση σε Ασφαλιστικά και Τραπεζικά θέματα, επί πολλά έτη επιχειρηματίας, ο οποίος τα έξι τελευταία χρόνια έχει την έδρα της επιχείρησης του στην Αρτέμιδα, κάνει τις εκτιμήσεις και μας αναλύει τις απόψεις του, για το σήμερα και το αύριο, στον τομέα της Ιδιωτικής Ασφάλισης και του Τραπεζικού συστήματος. 
__________________________________________________________________________  

Στις μέρες που ζούμε όπου οι συνθήκες τις αγοράς μεταβάλλονται ώρα με την ώρα και όπου ο αγώνας της πατρίδας μας να κρατηθεί όρθια στην οικονομική κρίση, βρίσκεται στο ξεκίνημά του με την επιβολή σκληρών μέτρων  από την κυβέρνηση, δύο  νευραλγικά κομμάτια της ελληνικής αγοράς, αυτό των ασφαλιστικών εταιριών και αυτό των τραπεζών βρίσκονται σε τροχιά ξεσκαρταρίσματος  και αναδιάρθρωσης. Ήδη παρακολουθήσαμε το προηγούμενο διάστημα Ασφαλιστικές Εταιρίες με σημαντικότατα μερίδια στην Ελληνική αγορά να αναστέλλονται οι λειτουργίες τους από τη μία στιγμή στην άλλη.
Εκτίμηση του κου Βιρβίλη είναι  ότι οι Ασφαλιστικές Εταιρίες που θα εκμεταλλευτούν τις προνομιακές σχέσεις τους, θα αποτελέσει γεγονός που θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά, ενώ  μια εταιρία που θέλει να πρωταγωνιστεί στα ασφαλιστικά δρώμενα πρέπει να συνεισφέρει, γενικότερα, με τις ιδέες, τις προτάσεις, τα προγράμματά της και την αντίληψη της έννοιας της ασφάλισης, που εφαρμόζει ή προτείνει.
Με δεδομένο ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά περνάει σήμερα μια σημαντική κρίση, ο κ. Βιρβίλης προβλέπει ότι, αργά ή γρήγορα, οι εταιρίες που δεν έχουν επάρκεια ιδίων κεφαλαίων και υψηλή ρευστότητα, θα αναγκαστούν είτε να κάνουν σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου ή να συγχωνευθούν ή να πωληθούν. 
Αναφορικά με την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας των ξένων ασφαλιστικών εταιριών, αξιοσημείωτη είναι η εκτίμηση που διατυπώνει: «Έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της Αγοράς και την αντίδραση του ανταγωνισμού, μη λαμβάνοντας υπ όψιν το επίπεδο της ασφαλιστικής παιδείας σχετικά με την Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελληνική κοινωνία και έχουν θέσει πολύ υψηλούς στόχους, τους οποίους μάλλον δεν θα πετύχουν τόσο εύκολα και σύντομα».                                                            
Η ελληνική ασφαλιστική αγορά περνάει μια σημαντική κρίση αυτήν τη στιγμή.
Το κλείσιμο οκτώ εταιριών και η περαιτέρω χειροτέρευση του Κλάδου Αυτοκινήτων που επακολούθησε, η πτώση των ασφαλίστρων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους Κλάδους Περιουσίας και Μεταφορών, η συνεχιζόμενη αύξηση του διαχειριστικού κόστους και του κόστους πρόσκτησης εργασιών, σε συνάρτηση με την αλματώδη αύξηση του κόστους νοσηλείας λόγω και της μη σύναψης συμφωνίας των ιδιωτικών κλινικών με την Ένωση, καθώς επίσης και του μη ανοίγματος του Ασφαλιστικού με συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης, δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση στην Αγορά.
Αν δεν υπάρξει προοπτική εξόδου από την κρίση και τη στασιμότητα, με γρήγορη ανάπτυξη σε υγιείς βάσεις, δύσκολα θα πεισθούν οι μέτοχοι των εταιριών να βάλουν ή να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη και να χρηματοδοτήσουν τις εταιρίες.
Νομίζω ότι η Αγορά μας έχει την ανάγκη εταιριών με σωστή οργάνωση, οικονομική ευρωστία, νέες ιδέες και πρωτοποριακά προϊόντα, γρήγορη και δίκαιη εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών, με σεβασμό στον καταναλωτή και στη νομοθεσία, ανεξάρτητα αν αυτές οι εταιρίες έχουν Έλληνες ή ξένους μετόχους, αν έχουν έναν ή πολλούς μετόχους ή αν είναι θυγατρικές Τραπεζών.
__________________________________________________________________________

Η Αγορά μας έχει ανάγκη από περισσότερη σοβαρότητα και σεβασμό στον πολίτη. Η είσοδος ξένων ασφαλιστικών εταιριών νομίζω ότι καλύπτει σημαντικά αυτή την ανάγκη, δεν είναι όμως αυτό το οποίο θα αναβαθμίσει την Αγορά και το Θεσμό. Θα αναγκάσει όμως να σκεφθούν και οι υπόλοιπες εταιρίες, να αλλάξουν προς το καλύτερο τη συμπεριφορά τους και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Σίγουρα, μας είπε ο κος Βιρβίλης, διανύουμε μια από τις χειρότερες περιόδους οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων, και συνέχισε: Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα, όπως κανείς μας άλλωστε, για το εύρος αυτής της κρίσης και σίγουρα δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις της στο σύνολό της. Το όλο κλίμα, όπως διαμορφώνεται, είναι άσχημο και επώδυνο θα έλεγα για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Η γενικότερη εντύπωσή μου είναι ότι θα υπάρξουν πολύ διαφορετικές συνέπειες ανά εταιρία, ανάλογα με την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων τους, το είδος των κινδύνων που ασφαλίζουν και το βαθμό που έχουν προστατεύσει την έκθεσή τους στους εν λόγω κινδύνους. Πιστεύω, όμως, ότι κάποια στιγμή, μέσα από όλη αυτή την κατάσταση, θα επικρατήσουν οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν τις πιο στέρεες και ισχυρές βάσεις. Θεωρώ, λοιπόν, ότι όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρόκληση, με το σκεπτικό ότι θα γίνουμε “σοφότεροι”, διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος.
Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξελίσσονται, όπως συμβαίνει με κάθε ζωντανό οργανισμό και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις που γεννά η ίδια η εξέλιξη.
___________________________________________________________________________

Σχετικά  με τις εκτιμήσεις του για το τραπεζικό σύστημα μας είπε: «Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσπαθούν να κρατήσουν την αναλογία χορηγήσεων ρευστότητας προβλέπω αργά ή γρήγορα συγχωνεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα σχήματα. Ήδη ακούγονται συζητήσεις για επικείμενα deals χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με μεγάλα μερίδια στην ελληνική αγορά», και μας αναλύει:
Η ΕΚΤ έχει προδιαγράψει την έναρξη της διαδικασίας εξόδου και  ο επικεφαλής της, Jean Claude Trichet, έκανε λόγο για την ανάγκη απόσυρσης της στήριξης, ούτως ώστε ο «ασθενής», εν προκειμένου το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, να μην γίνει «εξαρτημένος» από τα μέτρα. Είναι ενδεικτικό ότι τα πιστωτικά ιδρύματα με τη μεγαλύτερη έκθεση στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ περιλαμβάνονται στη λίστα αυτών που στη Φραγκφούρτη χαρακτηρίζονται ακριβώς «οι εξαρτημένοι». Στο πλαίσιο αυτό, οι κεντρικές τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος χτυπούν το καμπανάκι. Είναι ενδεικτικό ότι σε επιμέρους στοιχεία ήδη η ΕΚΤ γίνεται αυστηρότερη. Για παράδειγμα, εκδόθηκε απόφαση, που προβλέπει ότι θα ζητείται από την 1η Μαρτίου δεύτερη κατάταξη από οίκο αξιολόγησης για τους τίτλους που γίνονται δεκτοί ως collateral, κατάταξη που θα πληροί επίσης τις απαιτήσεις διαβάθμισης που έχουν τεθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, η τοποθέτηση των τίτλων με αυτόν τον τρόπο γίνεται ασύμφορη.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν όντως αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ σε βαθμό πολύ υψηλότερο, διπλάσιο σχεδόν, από την αναλογία της χώρας στο ευρωσύστημα. Παρότι η απόσυρση των έκτακτων μέτρων από την ΕΚΤ θα είναι σταδιακή, ο προβληματισμός της ΤτΕ είναι εάν θα είναι δυνατή και ομαλή η υποκατάσταση των περίπου 41 δισ. ευρώ που αντλήθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Οι ίδιες οι τράπεζες, σε σχετικό επίσημο ερώτημα της κεντρικής τράπεζας, έχουν απαριθμήσει ως εναλλακτικές λύσεις την έκδοση ομολογιακών δανείων και covered bonds, καθώς και την αξιοποίηση των ομολόγων του Δημοσίου, ενώ έχουν επισημάνει κινήσεις σημαντικού περιορισμού της εξάρτησης που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.
____________________________________________________________________________

Ο προβληματισμός θεσμικών οργάνων και αναλυτών έχει να κάνει με το βαθμό και το χρόνο που θα ανοίξουν τελικώς οι αγορές, ώστε να αντλήσουν από εκεί χρηματοδότηση οι τράπεζες ή και με το πώς, ακόμη και εφόσον η λειτουργία αυτών είναι ικανοποιητική, κατορθώσουν οι ελληνικές τράπεζες να ανταγωνιστούν τους Ευρωπαίους που θα ρίξουν επίσης εκδόσεις τους στην αγορά το ίδιο διάστημα, πιθανόν, δε, με καλύτερη τιμολόγηση.
Παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, μας λέει ο κος Βιρβίλης, φαίνονται πάντως πιο αισιόδοξοι, επισημαίνοντας ότι η θέση σε λειτουργία από την ΕΚΤ χρονοδιαγράμματος εξόδου σημαίνει βελτίωση των συνθηκών στις αγορές. Κρίσιμα ζητήματα, πέραν του βαθμού «έκθεσης» στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, μπορεί να είναι τελικώς για κάθε τράπεζα χωριστά η χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν, δηλαδή αν αξιοποιήθηκαν για εργασίες money market και ομόλογα και είναι δυνατή η άμεση ρευστοποίησή τους ή για τη χορήγηση δανείων και λήξεις ομολόγων τους, όπως επίσης εάν, αντί να προτιμήσουν την ΕΚΤ, η στρατηγική κάποιων ομίλων περιλαμβάνει χρηματοδότηση με υψηλότερο ρίσκο.
Στο πλαίσιο αυτό εκτιμά ο κος Βιρβίλης ότι, περισσότερο «επικίνδυνο» για την τραπεζική αγορά είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από ορισμένους προσφορά υψηλότερων επιτοκίων για την προσέλκυση καταθέσεων.  Μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός που δημιουργείται στους κόλπους των τραπεζιτών από νομοθετικές ρυθμίσεις που  ενδέχεται να προκαλέσουν κλυδωνισμό στο σύστημα. Το γεγονός ότι περιλαμβάνονται στη διαδικασία πτώχευσης ιδιωτών τα στεγαστικά δάνεια «ανατρέπει» τις συνθήκες των τιτλοποιήσεων και καλυμμένων ομολογιών, επιβαρύνοντας τόσο το κόστος στη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων, ώστε να τα κάνει ασύμφορα για τις τράπεζες κάνοντάς τες πιο φειδωλές στη χορήγηση δανείων ή άλλες εργασίες.
Και κλείνει  τη συνέντευξη ο κος Βιρβίλης προς την εφημερίδα μας με μια φράση του γνωστού Οικονομολόγου Patrick V. Valtin: «Όταν οι άνθρωποι είναι πλεονέκτες, ανησυχώ. Όταν οι άνθρωποι ανησυχούν, είμαι πλεονέκτης. Έγινα πλούσιος γιατί έμαθα να διαφωνώ με τα άσχημα νέα...»!
Στο σημείο αυτό η εφημερίδα μας θέλει να τον ευχαριστήσει και να ευχηθεί, η εμπειρία και η γνώση του, να συνεχίσει να αποτελεί μέσα από την εργασία του, λύσεις στις ανάγκες  των πελατών, που απευθύνονται στη “ΒΙΡΒΙΛΗΣ FINANCIAL SOLUTIONS” ΕΠΕ.

 


 
 
Κατεβάστε: Σελίδα Εφημερίδας
  ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
01/12/2023
Σχέδιο Ρύθμισης Οφειλών
  Η αλήθεια για Ιδιωτικό χρέος- «κόκκινα» δάνεια -πλειστηριασμούς
  περισσότερα
12/09/2022
Εξωδικαστικός Μηχανισμός
  Απλοποιείται η διαδικασία αίτησης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών
  περισσότερα
01/06/2021
Νέος Εξωδικαστικός ή & Πτωχευτικός Κώδικας
  Σε ισχύ η Εξωδικαστική Ρύθμιση Οφειλών προς Τράπεζες, Εφορία, Ασφαλισιτκά Ταμεία, Ιδιώτες κλπ, και ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, Ιδιωτών και Εμπόρων - Επιχειρήσεων
  περισσότερα
15/06/2020
Δάνεια στα Χαρτιά
  Χωρίς δανεισμό η ανάπτυξη είναι ένα μακρινό όνειρο..
  περισσότερα
20/04/2020
Ξεκινάμε από την Αρχή..
  Πως θα επανεκινηθεί η Οικονομία..
  περισσότερα
13/03/2020
Κόκκινα Δάνεια..
  Αναστολές Πληρωμών.. Ελαστικές Ρυθμίσεις.. Κατάργηση Προκαταβολών..
  περισσότερα
14/02/2020
Πυριτιδαποθήκη..
  Τα Κόκκινα Δάνεια..
  περισσότερα
05/07/2011
Λειτουργία του blog.virvilis.gr
  Μπορείτε να ενημερωθείτε, να σχολιάσετε και να ρωτήσετε.
  περισσότερα
  Εγγραφή σε Newsletter
Διεύθυνση Email:
Επιβεβαίωση Email:
:
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
Για σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
περισσότερα
 
ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ρυθμίσεις Οφειλών Επιχειρηματιών...
περισσότερα
 
ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Το Τραπεζικό Μας Τμήμα Είναι Έτοιμο....
περισσότερα
 
ΚΑΡΙΕΡΑ
Προϋποθέσεις Συνεργασίας με την Εταιρία μας
περισσότερα
 
ΔΙΩΞΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
Η Ψυχολογία Στην Κρίση...
περισσότερα
 
blog.virvilis.gr
Επισκεφθείτε το BLOG μας
περισσότερα