Χρηματοδοτήσεις
  Παρεχόμενες Υπηρεσίες
  Πως θα Δανειζόμαστε
  Ενημέρωση Καταναλωτή
  Επιχειρήσεις
  Καταθέσεις
  Δάνεια
  Κάρτες
  Leasing
  Διεθνής Λογαριασμός
  Ορισμός Διεθνή Λογαρισμού
  Προϋποθέσεις Ανοίγματος
  Υπηρεσίες Μας
  FAQ `S
  On-line αίτημα
  Ιδιώτες
  Καταθέσεις
  Κάρτες
  Καταναλωτικά Δάνεια
  Στεγαστικά Δάνεια
  Επενδύσεις
  Εταιρίες Επενδύσεων
  Χρυσός
  Χρηματιστήριο
  Ιστορικό Επιτοκίων
  Κυπριακή Οικονομία
  Φορολογία
  Εταιριών Κύπρου
  Σύμβαση Ελλάδας Κύπρου
  Σ.Α.Δ.Φ.
  Σύνδεσμοι
  Όλες οι Τράπεζες
  Βρείτε Χρήσιμα links...
  Διάφορα Έντυπα
 
  Περιοχή Συνεργατών
 
Email:
   
Password:
   
 
Κάρτες

Έχετε ήδη μια πιστωτική κάρτα στο πορτοφόλι σας; Σκοπεύετε σύντομα να εκδώσετε μία για τις αγορές σας; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα επιτόκια που χρεώνουν οι τράπεζες στις βασικές τους πιστωτικές κάρτες αλλά και την πραγματική επιβάρυνση για την τσέπη σας κάθε φορά που την χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές σας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχουν οι ίδιες οι τράπεζες στο τμήμα Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος,  τα ονομαστικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών (classic) για αγορές ξεκινούν από το 14% και μπορεί να φτάσουν έως και το 18,95%. Οι τράπεζες  έχουν αυξήσει τα επιτόκια είτε των αγορών είτε των αναλήψεων είτε και τον δύο. Άνοδος που αγγίζει ακόμη και τη 1,1 ποσοστιαίες μονάδες. 

 
Τι να προσέξετε

► Αυτό που έχει πραγματική σημασία για την τσέπη σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα δεν είναι το ονομαστικό επιτόκιο αλλά το Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης, γνωστό και ως ΣΕΠΠΕ. Αν λοιπόν δείτε προσεκτικά τις χρεώσεις των τραπεζών θα διαπιστώσετε ότι η ψαλίδα μεταξύ ονομαστικού επιτοκίου και πραγματικής επιβάρυνσης μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις 3,4 ποσοστιαίες μονάδες. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας ενημερώσει για το ΣΕΠΠΕ των προϊόντων της.

► Σχεδόν όλες οι πιστωτικές κάρτες συνοδεύονται από ετήσια συνδρομή. Το ύψος της ξεκινά βάσει του πίνακα, από τα 20 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 35 ευρώ. Κόστος το οποίο καταβάλετε ακόμη κι αν δεν κάνετε καθόλου χρήση της πιστωτικής σας κατά την διάρκεια ενός έτους. Κάποιες τράπεζες δεν χρεώνουν συνδρομή για τον πρώτο ακόμη και το δεύτερο χρόνο έκδοσης της πιστωτικής κάρτας. Επίσης αν η κάρτα σας εκδοθεί από μια τράπεζα που είστε ήδη πελάτης ενδέχεται να γλιτώσετε τελείως την συνδρομή αυτή.

► Οι άτοκες δόσεις παραμένουν άτοκες, εφόσον πληρώνονται στην ώρα τους. Αν για κάποιο λόγο αφήσετε μια δόση απλήρωτη τότε το οφειλόμενο ποσό τοκίζεται κανονικά.

► Το ίδιο ισχύει και για τα προγράμματα επιστροφής μετρητών ή εκπτώσεων στις αγορές σας από συνεργαζόμενα με την τράπεζα καταστήματα. Δηλαδή αν το ποσό της αγοράς δεν πληρωθεί στο σύνολο του με το που θα λάβετε τον λογαριασμό τότε στον επόμενο θα έχει τοκιστεί, οπότε εξανεμίζονται και τα οφέλη των προγραμμάτων αυτών.

Τι να αποφύγετε

► Μην κάνετε ανάληψη μετρητών από την πιστωτική σας κάρτα. Πρόκειται για την ακριβότερη μορφή δανεισμού που μπορείτε να επιλέξετε με τα επιτόκια να φτάνουν σε ορισμένες τράπεζες κοντά στο 21%. Επίσης πολλές τράπεζες παρότι έχει απαγορευθεί με Υπουργική Απόφαση, εξακολουθούν να χρεώνουν προμήθεια για αναλήψεις μετρητών. Κάτι που αυξάνει ακόμη περισσότερο τη ΣΕΠΠΕ. Αν έχετε ανάγκη για δανεικό ρευστό εδώ και τώρα είναι προτιμότερο να κάνετε χρήση της υπερανάληψης από το τραπεζικό λογαριασμό όψεως.

► Μην “φορτώσετε” το πορτοφόλι σας με πολλές πιστωτικές κάρτες. Είναι προτιμότερο να έχετε μια με μεγαλύτερο πιστωτικό όριο και να πληρώνετε μια ετήσια συνδρομή και έναν μηνιαίο λογαριασμό.

► Μην πληρώνετε μόνο την ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας οδηγήσει να περιμένετε χρόνια ακόμη και δεκαετίες μέχρι να αποπληρώσετε το χρέος σας στη τράπεζα.

Οι Πιστωτικές Κάρτες, με σωστή χρήση,  δίνουν  ελευθερία σε κάθε αγοραστική σας κίνηση και κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη και άνετη, χαρίζοντας σας μοναδικά προνόμια. Επιλέξτε τον καλύτερο σύντροφο για τις καθημερινές σας συναλλαγές μέσα από την Εταιρία μας, ενημερωθείτε σωστά από μια πλήρη σειρά πιστωτικών καρτών των συνεργαζόμενων Τραπεζών, ώστε να ταιριάξει απόλυτα στις δικές σας ανάγκες και δώστε … αξία στις αγορές σας!