Χρηματοδοτήσεις
  Παρεχόμενες Υπηρεσίες
  Πως θα Δανειζόμαστε
  Ενημέρωση Καταναλωτή
  Επιχειρήσεις
  Καταθέσεις
  Δάνεια
  Κάρτες
  Leasing
  Διεθνής Λογαριασμός
  Ορισμός Διεθνή Λογαρισμού
  Προϋποθέσεις Ανοίγματος
  Υπηρεσίες Μας
  FAQ `S
  On-line αίτημα
  Ιδιώτες
  Καταθέσεις
  Κάρτες
  Καταναλωτικά Δάνεια
  Στεγαστικά Δάνεια
  Επενδύσεις
  Εταιρίες Επενδύσεων
  Χρυσός
  Χρηματιστήριο
  Ιστορικό Επιτοκίων
  Κυπριακή Οικονομία
  Φορολογία
  Εταιριών Κύπρου
  Σύμβαση Ελλάδας Κύπρου
  Σ.Α.Δ.Φ.
  Σύνδεσμοι
  Όλες οι Τράπεζες
  Βρείτε Χρήσιμα links...
  Διάφορα Έντυπα
 
  Περιοχή Συνεργατών
 
Email:
   
Password:
   
 
Καταθέσεις

Πλούσιος δεν είναι εκείνος που έχει πολλά, αλλά εκείνος που έχει λίγες ανάγκες.

Αποταμίευση για τον πολίτη – καταναλωτή σημαίνει σχηματισμό χρηματικού αποθέματος για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων αναγκών. Αυτό σημαίνει ότι το εισόδημά μας δεν διατίθεται για την απόκτηση μόνο καταναλωτικών αγαθών, αλλά και για την απόκτηση αγαθών επένδυσης είτε απ’ ευθείας σε παραγωγικούς σκοπούς ή μέσω του τραπεζικού συστήματος ή έναντι μετοχών ή ομολογιών.

Η αποταμίευση απομακρύνει τον άνθρωπο από τον κίνδυνο να χάσει την αξιοπρέπειά του. Οι πολλές δυσκολίες της ζωής από μια ξαφνική αρρώστια, από ένα ατύχημα, τα χρόνια της τρίτης ηλικίας, εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση σε στιγμές ανάγκης.

Η αποταμίευση δεν ωφελεί μόνο τον άνθρωπο που αποταμιεύει, ωφελεί το κράτος και όλο τον κόσμο. Με τα χρήματα που μαζεύονται στις Τράπεζες, στα Ταμιευτήρια κατασκευάζονται έργα που ωφελούν όλους μας. Πέραν αυτών η αποταμίευση δυναμώνει μέσα μας την εγκράτεια και την αυτοκυριαρχία. Μας απομακρύνει από άσκοπες διασκεδάσεις και μας προφυλάσσει από υλικές και ηθικές δοκιμασίες. Πλούσιος δεν είναι εκείνος που έχει πολλά, αλλά εκείνος που έχει λίγες ανάγκες.

Υπάρχει βέβαια και η εκείνη κατηγορία των ανθρώπων, η οποία έχει την συνήθεια να ξοδεύει όλα τα χρήματα που αποκτήθηκαν από την εργασία, σε καταναλωτικά αγαθά, με αποτέλεσμα όταν παρουσιαστεί κάποια ανάγκη να αντιμετωπίζει δυσκολία στην κάλυψή της.

H 31η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

* Στη 2η θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τους πιο σπάταλους καταναλωτές βρίσκονται οι Έλληνες, παρότι το εισόδημα τους υπολείπεται κατά πολύ του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

* Οι καταθέσεις ταμιευτηρίου των ελληνικών νοικοκυριών τον περασμένο Αύγουστο ανέρχονται σε 72,9 εκατ.€.

* 1 στους 2 δανειολήπτες στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων, με τα καθυστερούμενα δάνεια να έχουν φτάσει ήδη τα 15 δις. ευρώ.

* Το 1902 έγινε η επίσημη έναρξη των εργασιών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της πρώτης ολοκληρωμένης μορφής ταμιευτηρίου στην Ελλάδα. Το ταμείο των Ελλήνων είναι "μέσα" 300 ευρώ τον χρόνο, όταν συγκριτικά οι Ευρωπαίοι αποταμιεύσουν κατά μέσο όρο 2.000 ευρώ.

* Η μέση αποταμίευση στην ευρωζώνη αγγίζει το 8,1%, όταν στη χώρα βρίσκεται στο - 1,7%.


Τα χρήματά σας μέσω της Εταιρίας μας, θα βρουν στις συνεργαζόμενες Τράπεζες, τον κατάλληλο λογαριασμό που θα σας εξυπηρετεί με άνεση και ποιότητα στις καταθετικές και αποταμιευτικές, καθημερινές σας συναλλαγές!


Τηλ: +30 22940 49597
         +30 22940 45287

Fax: +30 22940 46827

e-mail: financial-solutions@virvilis.gr

 

Δείτε επίσης